RECENZIA: Deuter Futura 28

Od 31. 10. 2018 Testujeme
Recenzia Deuter Futura 28

Športový batoh Deuter Futura vhodný na nenáročnú turistiku som už stihol dôkladne otestovať. A rozhodne ma nesklamal – práve naopak! Zaujíma vás, ako sa mi osvedčil? Potom neváhajte a pokračujte v čítaní.

Deuter Futura 28

VýhodyNevýhody
+ dostatočný priestor na jednodenný výlet- hodilo by sa ešte pár malých kapsičiek
+ odvetrávaný chrbtový systém- vyššia cena (ale odpovedá kvalite)
+ možnosť rozdeliť vnútorný priestor na dve časti
+ otvor na vak s vodou
+ dostatočne veľké bočné vrecká na fľaše
+ kompresné popruhy
+ pláštenka
+ pohodlné ramenné popruhy s hrudným aj bedrovým pásom
+ kvalitný materiál
+ atraktívny design

Recenzia Deuter Futura 28Batoh Deuter Futura 28 sme si zaobstarali pred dovolenkou na Madeire. Do tejto doby sme mali skôr menšie batohy alebo už pomerne staré, prípadne také, čo sa na turistiku príliš nehodili. Pri výbere nového tak hrala hlavnú rolu veľkosť. Mala byť tak akurát pre jednodenné výlety, ktoré podnikáme najčastejšie. Model Deuter Futura ma však presvedčil aj ďalšími kvalitami.

Vietor vo vlasoch aj za chrbtom

Už pri čítaní popisu na e-shope ma zaujal systém odvetrávania chrbta so sieťkou a kovovou konštrukciou. Rýchlo som pochopil, že je Deuter na chrbtové systémy ozajstný špecialista. Aj v praxi sa to ukázalo ako skvelá záležitosť! Človek sa samozrejme potí, ale práve vďaka premyslenému chrbtovému systému bol chrbát až na výnimky krásne v suchu. Naozaj veľký rozdiel oproti našim starým batohom.

Nastaviť ramenné popruhy a predné upínacie popruhy je jednoduché a batoh potom drží ako prilepený tam, kde má. Nikdy mi nikam nepadal, a to som liezol po rôznych skalách, v tuneloch atď. No proste som ho nešetril. Naviac sú popruhy veľmi pohodlné aj pri niekoľkohodinovom nosení. Batoh som mal na chrbte po dobu 14 dní skoro každý deň a žiadny problém.

Recenzia Deuter Futura 28Úložný priestor, ktorý sa vám prispôsobí

Pitný režim dodržujeme poctivo a vodu nosíme všade so sebou. Dve fľaše o objeme 1,5 l som pohodlne zasunul do bočných vreciek, v ktorých bez problémov držali. Pokiaľ by ste mali fľašku menšiu, dotiahnutím kompresných pásikov vrecká jednoducho prispôsobíte.

Hlavné vrecko je dostatočne priestranné. Zo začiatku som nevedel, či využijem možnosť oddeliť spodnú časť a urobiť z neho vrecká dve, ale nakoniec mi to vyhovovalo. Dolu som si dával náhradné oblečenie a do hornej časti jedlo a ostatné nevyhnutnosti, ktoré sa hodí mať po ruke.

Fešák na prvý pohľad

Niektoré batohy, aj keď môžu byť kvalitné a praktické, nevyzerajú príliš lákavo. Deuter Futura sa mi však svojim designom naozaj páči. Domnievam sa, že slúži aj ako pekný designový doplnok.

K tomu prispievajú aj na prvý pohľad kvalitné materiály, ktoré len tak niečo nezničí. A keď vás zastihne dážď, môžete batoh aj uložené veci ochrániť priloženou pláštenkou. Osobne vyskúšané v prietrži mračien – premočenie sa ozaj minimalizovalo.

Záverečný verdikt

Dlho som premýšľal nad nevýhodami. Nakoniec mi napadlo, že by sa mi asi hodilo viac malých vreciek na nejaké drobnosti, aby som potom nemusel v prednom vrecku prehrabovať a zdĺhavo ich loviť. Taktiež vyššia cena môže byť pre niekoho nevýhodou. Trúfam si však tvrdiť, že je adekvátne odpovedajúca kvalite. Batoh Deuter Futura tak môžem s radosťou odporučiť.

Recenzia Deuter Futura 28

Autorom recenzie je Tomáš Mrázek. Ďakujeme!

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď