RECENZIA: Titan Paradoxx 4w M

Od 7. 11. 2018 Testujeme
recenzia Titan Paradoxx

Bieloskvúci kufor Titan Paradoxx 4w M White – láska na prvý pohľad! Pretrvala však aj pri strete s realitou? To a omnoho viac sa dočítate v nasledujúcej recenzií.

Spoľahlivý elegán, s ktorým sa v dave nestratíte

Titan Paradox

VýhodyNevýhody
+ originálny design- biela farba
+ veľmi odolný materiál- absencia integrovanej menovky
+ možnosť rozšírenia expanderom
+ odolné zdvojené kolieska
+ odolné zdvojené kolieska
+ trojročná záruka

Pri výbere nového kufra som chcela zohľadniť hneď niekoľko zásadných kritérií. V prvom rade to bola odolnosť materiálu, z ktorého je kufor vyrobený, následne objem a samozrejme vzhľad. Hm, tak áno, priznávam – kufor mi najprv učaroval svojim designom a až potom som hľadala logické dôvody, prečo si ho zaobstarať. Ale dopadlo to dobre – pádne argumenty som naozaj našla.

Aké sú?

Odolnosť, ktorej neodoláte

Kufor Titan Paradoxx je vyrobený z pružného odolného polypropylénu, ktorý odolá aj veľmi nešetrnému zachádzaniu na letisku. Polypropylén je trochu ako veľmi zhutnená PET fľaša – tú môžete taktiež stlačiť a nič sa jej nestane, zase sa vráti do pôvodného tvaru.

Ani prípadných škrabancov sa netreba veľmi báť. Vďaka špeciálnemu technologickému postupu výroby polypropylénových kufrov je použitý materiál kompletne jednofarebný. Prípadné škrabance tak majú rovnakú farbu, akú vidíte na povrchu kufra. (Oproti tomu pri polykarbonáte alebo ABS plaste, ktoré mávajú základnú farbu a na nej potom vrstvu s daným odtieňom, vylezie pri poškrabaní oná nevzhľadná podkladová hmota a škrabanec je omnoho výraznejší. To ale pri Paradoxxe nehrozí.)

Titan Paradox

Rovnako aj kolieska a trolej sú z kvalitného plastu, transport lietadlom tak zvládajú bez problémov. Po niekoľkých cestách lietadlom kufru ozaj nič nie je, takže materiál v testovaní bez problémov obstál.

Praktickosť, ktorá prekvapí

Ale čo tá farba? Biely kufor, ten sa bude hneď špiniť! Ale kdeže, všetky farby kufrov sa špinia úplne rovnako. Je ale pravda, že aj ja som sa trochu bála, že budú šmuhy na bielom povrchu hneď vidieť, a to by ma mrzelo. Ku kufru som si tiež prezieravo kúpila aj obal BG Berlin Paris, aby bol môj fešák pekne v bezpečí. Všetky cesty tak kufor prečkal bez jediného škrabnutia či fliačku. Pravda, obal to vcelku schytal, ale ten stačí hodiť do pračky a je ako nový.

Čo sa mi na Paradoxxe páči naozaj veľmi, je expander aj pri strednej veľkosti (často býva doménou skôr kufrov veľkosti L). Kufor tým dostáva širšiu škálu využitia. Môžem ho použiť ako na víkendový pobyt s manželom, kedy sa doň zbalíme obaja, tak na týždennú dovolenku. Pokiaľ rozopnem expander, vystačí objem kufra aj na štrnásťdenný pobyt.

Titan Paradox

Samozrejmosťou sú štyri zdvojené dvojkolieska pre jednoduchý pohyb, a to aj v horšom teréne. Výsuvná trolej má dva stupne aretácie, ktoré budú vyhovovať vyšším aj nižším postavám. Pre prenášanie má kufor dve držadlá – jedno na hornej strane pre rýchle nadvihnutie a prenesenie, na dlhšie úseky potom môžete využiť držadlo bočné.

Výbava, ktorá neurazí

Titan ParadoxVnútorné usporiadanie kufra je viac-menej štandardné. Jednu polovicu môžete úplne zavrieť pomocou textilnej prepážky na zips. Sú na nej aj dve vrecká na drobnejšie veci – jedno sieťované, druhé plné. Na tejto polovici kufra je taktiež expander, s ktorým môžete úložný priestor zväčšiť zhruba o 8 litrov.

Titan ParadoxV pravej polovici kufra nájdete kompresné popruhy zo silnej pružnej gumy s kvalitnou plastovou prackou. Pri použití expanderu je lepšie veci „naštósovať“ práve sem, popruhmi ich stiahnuť a prehĺbeným vekom potom celý náklad priklopiť.

Farba podšívky je neutrálna šedá, takže neurazí dámy ani pánov.

Samozrejmou súčasťou je TSA zámok vnorený do boku kufra. Jazdce zipsu tak môžete bezpečne uchytiť do zámku, a tým ochrániť obsah batožiny pred nezvanými návštevníkmi. Z drobných vychytávok mi chýba len integrovaná menovka. Hneď pri prvej ceste som jednu obyčajnú menovku stratila, takže by bol zabudovaný priestor pre meno a kontakt posledným krôčikom k dokonalosti tohto kufra.

Čo teda dodať na záver? Snáď len malé múdro: Keď sa srdce aj hlava zhodnú, môže sa z lásky na prvý pohľad stať trvalý vzťah. A to platí aj pri výberu kufra.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď