RECENZIA: Travelite Heroes of the City 4w S

Od 25. 7. 2019 Testujeme
48/5000 Recenzia detský kufor Travelite Heroes of the City

Mať vlastný cestovný kufor na kolieskach je snom každého malého dobrodruha. Nezostane však nakoniec na obtiaž rodičom? Môžu byť roztomilé detské kufre kvalitné? Ako sa v praxi osvedčil detský kufor Travelite Heroes of the City, sa dočítate v nasledujúcej recenziu.

VýhodyNevýhody
+ veselé detské farby- vnútorné rozloženie
+ motív známej rozprávky- výsuvné madlo
+ kvalitné spracovanie zipsu
+ primeraná veľkosť
+ ľahká údržba
+ stabilná konštrukcia

Láska na prvý pohľad

Prakticky každý mesiac cestujeme s deťmi k mojim rodičom na Slovensko. Balenie všetkého potrebného pre deti vždy pripadne na mňa. Dlho sme s manželom rozmýšľali, ako k tejto nepopulárnej činnosti priviesť aj deti a donútiť ich rozmýšľať nad tým, čo budú vlastne potrebovať. Rozhodli sme sa, že staršiemu, päťročnému synovi kúpime nejaký veselý detský kufor, ktorý by ho zaujal na prvý pohľad. (Vzhľadom k úspechu celej operácie budeme v dohľadnej dobe kupovať kufor aj mladšej dcérke 😊 ).

Detský kufor Travelite Heroes of the city (6)

Po prehliadnutí ponuky sa jasným favoritom stal kufor Travelite Heroes of the City 4w S. Výber najviac ovplyvnil fakt, že rozprávku Statečná autíčka moji malí poznajú a majú ju veľmi radi, deti prakticky nezaujímalo nič iné, neriešili žiadne parametre a kvalitu produktu. Nám naopak vyhovovalo, že obľúbená nemecká značka Travelite je expertom na poli  odolných kufrov, že je vyrobený z odolného plastu ABS s vrchnou polykarbonátovou vrstvou a bol v ponuke za priaznivú cenu.

Detský kufor na cesty aj na hranie

Od kufru pre deti som, samozrejme okrem praktičnosti, očakávala predovšetkým to, že zaujme deti, ktoré ho budú používať. To sa naozaj stalo a kufor sa u nás teší veľkej obľube – nielen ako pomocník pri cestovaní, ale je hojne využívaný aj na hranie. Jeho interiér si už vyskúšali všetci naši plyšáci a bábiky. Je pútavý, veselý, veľkostne tak akurát. Moje deti sú z neho nadšené.

Detský kufor Travelite Heroes of the city

Veľmi oceňujem spracovanie zipsu, ktorý sa nezasekáva, hladko a bezproblémovo dokáže kufor rozopnúť aj štvorročné dieťa. Jazdec zipsu je ukončený efektným gumovým kolieskom s motívom ohníku – rovnakým, aký zdobí Haničku – ktorý uľahčuje uchopenie do malých detských ručičiek.

Kufor váži 2,4 kg, s jeho manipuláciou nemali moje dve malé zlatíčka žiadny problém. Objemovo aj rozmermi je o čosi menší ako klasické kufre veľkosti S. Objem deklarovaný výrobcom je 28 l – veľkostne úplne postačuje na letný víkend strávený u babičky a dedka. Veľmi oceňujem jednoduchú údržbu – vďaka pevnému materiálu stačí povrch utrieť vlhkou handričkou a kufor je ako nový.

Vnútorné rozloženie je pre detské ruky výzvou

Detský kufor Travelite Heroes of the city

Z pozície rodiča by som uvítala inak koncipované vnútorné rozloženie. V jednej polovici kufra sú umiestnené kompresné popruhy v tvare Y, ktoré sa rozopínajú prostredníctvom zacvakávacej pracky – tu však mladšia dcérka nedokáže sama stlačiť a rozopnúť. Druhá polovica má zatvárateľnú prepážku na zips. Toto rozloženie je štandardné u väčšiny „dospeláckych” kufrov.

Z mojej skúsenosti viem, že deti skôr baví balenie ako vybaľovanie, takže pomoc rodiča (alebo niekoho dospelého) je pri rozopínaní pracky viac ako samozrejmá, nevidím v tom teda zásadný problém.

Detský kufor Travelite Heroes of the city

Vo vnútri kufra je na priehradke na zips umiestnená menovka v tvare obláčiku, kde je možné kufor podpísať, a v prípade straty si tak poistíte jeho znovuobjavenie. Kufor nedisponuje integrovaným zámkom, čo však pri detskom kufri vôbec nepovažujem za dôležité. Pri nesprávnej manipulácii s ním by mohol byť skôr na škodu. To posledné, čo by som po príchode na miesto určenia chcela riešiť, je zaseknutý zámok.

Detský kufor Travelite Heroes of the city

Úprimne, najviac som sa bála koliesok, ktoré na prvý pohľad nevyzerajú moc pevne. Tieto obavy však boli úplne zbytočné. Kolieska nie sú pri pohybe príliš hlučné a vďaka otočnému mechanizmu sa ľahko prispôsobia náhlym zmenám smeru malého cestovateľa. Sú vyrobené z mäkkého plastu, otáčajú sa o 360° a spoľahlivo zaisťujú stabilitu kufra.

Výsuvné madlo ponúka priestor na zlepšenie

Detský kufor Travelite Heroes of the city

Za pomerne veľkú nevýhodu pokladám nemožnosť iného výškového nastavenia výsuvného madla. Tak ako ostatné kufre má len dve polohy – vysunutie do polovice alebo úplne hore. S plne vysunutým madlom nižšie dieťa škrie spodnou zadnou hranou kufru o zem, pri nerovnom teréne sa to stáva aj s madlom vysunutým len do polovice. Nepodarilo sa mi totiž úplne úspešne synovi vysvetliť, že kufor musí viesť po všetkých 4 kolieskach.

Počas používania tak už utŕžil aj zopár škrabancov, čo vôbec neubralo na jeho funkčnosti. Samotné držadlo výsuvného madla však presne padne do detskej ruky, je pohodlné, nekĺže. Rovnako na nás pôsobí aj držadlo kufra, ktoré je vyrobené z odolného plastu.

Detský kufor Travelite Heroes of the city

„Mami, zbalím sa sám!‟

Ako som už uvádza, kufor deti na prvý pohľad zaujal a stal sa pri cestovaní ich spoľahlivým parťákom. Najlepšou odmenou za jeho zaobstaranie mi bol pohľad na spokojného syna, ktorý s obrovskou hrdosťou a nadšením ťahal vlastnoručne zbalený kufor.

Detský kufor Travelite teda môžem s pokojným svedomím odporučiť všetkým rodinám, ktoré sa čas od času spoločne vydávajú na cesty. Je to jedinečná príležitosť, ako deti hravou formou naučiť zodpovednosti, a navyše im cestovanie spríjemniť.

Zasvätení vedia, že Hanička, Pavlík a Vták pohromák deti (a v tomto prípade aj rodičov) nikdy nesklamú! 😊

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď