POROVNANIE: Kozmetické kufríky pod drobnohľadom

Od 24. 10. 2018 Testujeme
POROVNANIE: Kozmetické kufríky

Používať kozmetické kufríky aj ako vhodnú alternatívu plnohodnotnej cestovnej batožiny je stále populárnejšie. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo vám tieto malé zázraky môžu ponúknuť.

Titan Limit BCTitan Spotlight Flash BCTravelite Vector BCMarch Vienna BCMarch Gotthard BCTravelite Orlando BCStratic Spearhead BCTitan X2 BC
MateriálPPABS/PCABSPPPPTextilPCPC
Povrchová úpravaHrubáLeskBrúsenýHrubáHrubá-HrubáLesk
Objem18 l21 l20 l16 l16 l19 l16 l23 l
Váha1,2 kg1,4 kg1,4 kg0,9 kg0,9 kg0,9 kg1,25 kg1,6 kg
Popruhánoánoánonienieánoánoáno
Úchyt na kuforánoánoánoánoánoánoánoáno
Očká na zámokánonienienieánoánoTSA zámokáno
Cena29,95 €69,95 €49,95 €39,00 €35,00 €29,95 €80,00 €89,95 €
Záruka3 roky3 roky2 roky5 rokov5 rokov2 roky2 roky3 roky

Kozmetický kufrík, krycí názov chameleón

Kedy a na čo je kozmetický kufrík vlastne vhodný? Skvelým pomocníkom bude pri cestovaní lietadlom. Okrem ochrany chúlostivej kozmetickej výbavy vám poslúži ako rýchla záchrana pre vylepšenie vášho zovňajšku po náročnej ceste, a to bez nutnosti vybaľovať celý obsah veľkého kufra.

beauty case

Nezabudnite však na prísne opatrenia týkajúce sa tekutín. Celkový objem tekutín, ktoré si môžete na palubu lietadla vziať, je 1 liter, a to vo fľaštičkách s maximálnym objemom 100 ml. To sa okrem parfumov a pleťových vôd, vzťahuje aj na krémy či zubnú pastu. Toto pravidlo teda majte pri balení neustále na pamäti.

Kozmetikou to však nekončí. Do väčších modelov kufríkov sa zmestia dokonca tablety či malé notebooky. Tieto univerzálne kufríky vám tak umožnia mať všetko potrebné nielen u seba, ale aj v bezpečí škrupinového obalu.

kozmetické kufrikyKozmetické kufríky prídu vhod taktiež pri cestách autom. V tomto prípade už nie ste obmedzení žiadnymi limitmi. Kozmetiku pre celú rodinu tak môžete bez obáv zabaliť do jednej malej batožiny a v prípade potreby mať všetko na dosah ruky.

Nepremokavosť kozmetických kufríkov ocenia aj cestovatelia, ktorí využívajú kempy alebo jazdia karavanom. Tam často nie sú k dispozícií poličky na vyskladanie či aspoň odloženie fľaštičiek, túb a toaletných potrieb. Samostatne stojaci kufrík je tak šikovným riešením.

Ako vybrať ten správny?

Veľkosti kozmetických kufríkov sa pohybujú zhruba od 15 do 23 litrov. Menšie kufríky sú vhodné pre jedného, maximálne dvoch minimalisticky založených cestovateľov. Kufríky s väčším objemom sa potom hodia pre celé rodiny. Prípadne môžete časť ich priestoru využiť pre pár kúskov zo šatníka.

Druhým kritériom môže byť použitý materiál a povrchová úprava. Rovnako ako pri veľkých kufroch sa aj malé kozmetické kufríky vyrábajú z rôzne odolných materiálov. Môžete sa stretnúť s textilnou verziou (Travelite Orlando Beauty Case), ktorá vám síce nepraskne, ale kufrík nie je vodoodolný. Naviac nemusí dostatočne ochrániť prípadné sklenené fľaštičky. Tento kufrík je vhodný ako alternatíva kozmetickej tašky, je samostatne stojaci a dobre drží tvar.

Väčšina kozmetických kufríkov je však škrupinová, pretože sú navrhnuté ako doplnok niektorých úspešných rád kufrov. Majú tak ladiaci design a rovnaký materiál ako ich väčší bratia. Z ABS plastu je vyrobený napríklad kufrík k rade Travelite Vector, ktorý vyniká hlavne svojim systémom otvárania – hlavná komora stojí ako základňa kufríka a veko sa vyklápa do boku. Dokonale prehľadné usporiadanie zaručené.

Omnoho častejším vnútorným usporiadaním kozmetických kufrov je ale delenie na dve polovice, podobne ako pri klasických kufroch. Pri otvorení sa kufrík roztvorí a vďaka textilným popruhom drží v otvorenej polohe. Tieto popruhy sú pri väčšine modelov uchytené suchým zipsom alebo patentom a po ich uvoľnení možno kufor otvoriť do maximálnej polohy. Bočné popruhy nájdete napríklad pri modeli Titan Limit Beauty Case, ktorý má naviac aj odnímateľný popruh cez plece.

Chceli by ste viac priestoru ?

Príkladom kozmetického kufríka vhodného ako alternatíva malej cestovnej batožiny je March Gotthard Beauty Case, ktorý vďaka svojmu šikovnému vnútornému usporiadaniu ponúka aj samostatný priestor pre pár kúskov oblečenia. Súčasťou kufríka je aj malé odnímateľné zrkadielko. Čo jej ale, bohužiaľ, chýba, je popruh cez plece. Môžete ho však improvizovane upevniť na trolej kufra za gumičku na zadnej strane kufríka.

Ozaj veľkým a luxusným kufríkom je Titan Spotlight Flash Beauty Case. Disponuje rozopínacími popruhmi na stranách a odnímateľným ramenným popruhom. Súčasťou vnútorného vybavenia je zrkadlo, niekoľko kapsičiek a gumičiek na usporiadanie kozmetiky vnútri kufra, zipsom oddelený priestor na väčšie veci a samostatný priehľadný obal na tekutiny, vhodný aj pre letiskovú kontrolu. Kufor má luxusnú povrchovou úpravu s polykarbonátom s vysokým leskom. S ním budete naozaj neprehliadnuteľná. Obdobne riešeným produktom je Titan X2 Beauty Case, ktorý sa líši predovšetkým vonkajším designom. Vnútorné usporiadanie má veľmi podobné.

Stratic Beauty CaseČo nás veľmi milo prekvapilo, dokonca až prevýšilo naše očakávania, bol Beauty Case od firmy Stratic. Jemné brúsenie vonkajšieho materiálu zaručuje jeho dlhšiu životnosť a odolnosť proti poškriabaniu. Súčasťou kufra je popruh cez plece a gumička na uchytenie na trolej kufra.

Na prednej strane je potom integrovaný TSA zámok, pro maximálne bezpečie našich šampónov. Množstvo kapsičiek a očiek vnútri vám uľahčí skladanie a zaručí bezpečné uloženie aj tekutých prípravkov. A pokiaľ by sa aj napriek tomu nejaký vylial do priestoru kufra, celé dno je vybavené igelitovou fóliou, takže všetko jednoducho utriete. Celý kufrík je dodávaný v obale z netkanej textílie, ktorý sa dá využiť na uskladnenie.

Teraz už je rozhodnutie na vás, ktorej z možností dáte prednosť. Vyhrá design alebo praktickosť, objem alebo materiál?

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď