RECENZIA: BG Berlin Hug Cover M

Od 10. 4. 2019 Testujeme
obal na kufor BG Berlin

Slušivý odev už nie je len výsadou ľudí. Aj kufre majú svoju módu a na výber je pekná rada slušivých outfitov. A o tom, že nie sú len na okrasu, som sa presvedčila na vlastnom kufri.

obal na kufor BG Berlin

VýhodyNevýhody
+ ochrana kufra- nič záporného som neobjavila
+ slúži ako poznávacie znamenie
+ pružný materiál
+ otvory na rukoväť a kolieska
+ dá sa oprať

Obaly na kufre sa v poslednej dobe stávajú stále viac populárnym spôsobom ochrany kufra, a to nielen pri leteckej preprave. Na trhu sú rôzne prevedenia – z rôznych materiálov, s mierne odlišnými spôsobmi zapínania a v mnohých farebných variantoch a vzoroch.

U nás sú najobľúbenejšie obaly značky BG Berlin, ktoré majú veselé designy a sú ušité z pružného polyesteru. Na výber sú v troch veľkostiach. V mojom prípade som volila veľkosť M, teda na stredný kufor. Na cestách ma totiž sprevádza Titan Paradoxx M bielej farby, ktorý som chcela zachovať ako nový čo najdlhšie, a tak som mu hneď na prvý let zaobstarala „slušivý obleček“. Pretože rada ladím farebne, zvolila som design Paris v pastelovo ružových tónoch. A dobre som urobila!

Misia „čistý kufor“

obal na kufor BG BerlinPo prvej ceste lietadlom sa mi môj krásny nový obal vrátil napoly čierny od šmúh z pásov na letisku. Keď som ale obal odstránila, môj kufor bol stále krásne biely. Obal som doma vyprala s ostatným oblečením a hneď bol ako nový. Svoju úlohu teda splnil dokonale.

Obal sa na kufor navlieka relatívne ľahko. Pružný materiál obalu umožňuje obliecť akýkoľvek tvar kufra. Vďaka otvorom máte všetky rúčky k dispozícii aj po navlečení obalu, takže je manipulácia s takto pripraveným kufrom na odbavenie stále rovnako pohodlná. Pri obliekaní obalu bez cudzej pomoci je dobré si vytiahnuť rúčku kufra a navliecť obal najprv na ňu. Potom sa lepšie naťahuje na telo kufra. V dolnej časti obalu sú štyri cvočky pre bezpečné zopnutie medzi kolieskami. Motív na obale je na oboch stranách rovnaký.

Obal na kufor je jasnou voľbou

Pre porovnanie si povedzme tiež o iných alternatívach k textilnému obalu na kufor. Najjednoduchší spôsob je kufor do ničoho nebaliť a zmieriť sa s niekoľkými škrabancami a nejakým tým fľakom. Určite mi ale dáte za pravdu, že pokiaľ si vyberiete nejaký luxusnejší a dizajnovo zaujímavý kufor, je škoda si ho nechať rýchlo zničiť.

Ďalším v rade úsporných variant je balenie do potravinovej fólie. Nakúpite si pár roliek fólii a kufor si do nich vlastnoručne zamotáte. Toto riešenie sa javí ako najlacnejšie, ale má pár háčikov. Keď necháme bokom, že ochrana touto tenkou fóliou je ozaj nedostačujúca (v mnohých prípadoch sa fólia potrhá a kufor sa aj tak odrie), obalenie máte zaistené na cestu tam, ale čo cesta späť? Ani jedna z možností (zháňať rolku fólie na mieste dovolenky, pribaliť ju do kufra už doma, a ubrať si tak miesto na svoje veci či mať kufor na spiatočnej ceste nezabalený) nie je ideálna.

Lacnejší a ekologickejší

Ďalšiu alternatívu nám ponúkajú priamo letiská. Na mnohých letiskách po celom svete sa už objavujú baliace stanice, ktoré vám za poplatok zabalia váš kufor do poriadneho kusu pevnej fólie. Pre príklad uveďme nám najbližšie letisko M.R.Štefánika v Bratislave. Zabalenie jedného štandardného kufra vás tu vyjde na 6€. Vaša batožina dostane ochrannú vrstvu v podobe fólie s rozmermi cca 2 x 5 m, čo je 10 m² zbytočného plastu. Ceny balenia sa ale v rôznych štátoch líšia, napríklad v Spojených Arabských Emirátoch za zabalenie zaplatíte v prepočte necelé 4€. Nezabudnite túto čiastku počítať pre cestu tam aj späť.

Istá nevýhoda balenia do fólie môže byť aj v tom, že pokiaľ sa vám budú zamestnanci colnej správy potrebovať pozrieť do kufra, fóliu vám rozrežú a vyhodia. Váš kufor bude opäť cestovať nahatý a vy ste minuli peniaze v podstate zbytočne. Na rozdiel od obalu, ktorý sa dá dať dole a dajú vám ho dovnútra kufra a vy oň neprídete. Keby sme to vzali čisto z ekonomického hľadiska, zaobstaranie si obalu na kufor sa vám v porovnaní s balením do fólie vyplatí už za tri lety. Nehovoriac o tom, že je to výrazne ekologickejšie riešenie.

Poznávacie znamenie

Nespornou výhodou obalov na kufor je ľahké rozpoznanie vašej batožiny na letiskovom páse. Zatiaľ čo kufrov zabalených do rovnakej fólie tam bude niekoľko a vy môžete len odhadovať, ktorá farba koliesok je tá vaša, pri farebných obaloch ihneď poznáte, že ide práve vaša batožina.

obal na kufor BG Berlin

Ja som si obal natoľko obľúbila, že ho bežne používam aj pri cestovaní autom alebo vlakom. Vyprať obal mi príde jednoduchšie než čistiť špinavý kufor. A keď ma motív obalu omrzí, proste si vyberie iný.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď