RECENZIA: Secrid Miniwallet Matte

Od 27. 3. 2019 Testujeme
Recenzia Secrid

Malinká a elegantná peňaženka, do ktorej dáte všetko, čo potrebujete. Ale je naozaj taká praktická, ako sa na prvý pohľad zdá? Poďme sa na ňu pozrieť pekne zblízka.

Secrid Miniwallet Matte Pink

VýhodyNevýhody
+ malé rozmery- obmedzené množstvo kariet
+ mechanizmus na vysúvanie kariet- malá kapsička na mince
+ RFID ochrana kariet
+ kapsička na mince
+ priečinok na bankovky

Zaobstarať si malú peňaženku na doklady a „trochu peňazí“ mi prišlo ako fajn nápad hlavne na cesty do zahraničia. Chcela som oddeliť doklady a české koruny od eur v peňaženke, ktorú bežne používam. Predsa len, keď vám v cudzine ukradnú pár drobných, je to menšie zlo, ako keď zmizne celá peňaženka so všetkými dokladmi a platobnými kartami.

Súboj malých peňaženiek

Do oka mi tak padli dve malé peňaženky: I-clip a Secrid. Tým začalo podrobné skúmanie, ktorá pre mňa bude tá pravá. Pri I-clip mi nakoniec chýbala nejaká kapsičku na drobné a to rozhodlo – víťazom bol Secrid. Kritéria na vzhľad boli jasne dané, chcela som niečo pekné elegantné, ženské. Matná rada Secrid Miniwallet Matte ma očarila a svetlo ružová bola jednoducho dokonalá.

Rafinovane elegantná

A čím je táto peňaženka tak zaujímavá? Do kovového puzdra dáte až šesť kariet, ktoré môžete páčkou v dolnej časti puzdra jednoducho vysunúť do prehľadného vejára a vybrať si tú, ktorú zrovna potrebujete. Karty v puzdre držia na stranách, takže aj v prípade, že dáte do peňaženky len jednu kartu, bude bez problémov držať na svojom mieste.

penazenka Secrid

Rozmerovo je Secrid ideálny na občiansky a vodičský preukaz, kartičku poistenca a platobné karty. Pozor dajte pri embosovaných kartách, ktoré sú hrubšie, a zaberú vám tak viac miesta. Veľkou výhodou kovového puzdra je RFID ochrana, vďaka ktorej sú vaše dáta z bezkontaktných kariet v bezpečí pred prístupom nepovolených osôb.

Peniaze vždy na svojom mieste

Celá peňaženka je potiahnutá jemnou kožou v krásnej pastelovej farbe. Zapínanie na pomerne masívny cvoček drží skladaciu časť spoľahlivo zavretú. Po rozopnutí (a akoby rozrolovaní) sa dostanete k dvom ďalším kapsičkám na karty alebo na pár mincí. Tesne pri kovovom puzdre je plastová priehradka, do ktorej pohodlne umiestnite bankovky rôznych veľkostí.

Celú peňaženku potom môžete zarolovať a zapnúť, takže mince ani bankovky nevypadnú. V zavretom stave má peňaženka rozmery 6 x 10 cm, čo umožňuje pohodlné nosenie vo vrecku alebo v malých priehradkách v kabelke, pekne bezpečne zavreté za zipsom. Naviac na prvý pohľad nie je poznať, že sa jedná o peňaženku, a nezvaný zlodej tak nepozná, o čo sa jedná.

penazenka Secrid

Moja teória o malej „cestovnej“ peňaženke sa mi osvedčila aj v praxi. Po troch po sebe idúcich cestách do zahraničia som si na malého parťáka v kabelke dokonca tak zvykla, že rýchlo povýšil na praktickú peňaženku na bežné nosenie. Mám tak doklady a platobné karty pekne v bezpečí Secridu a vernostné kartičky spolu s hotovosťou v mojej klasickej peňaženke MyWalit.

Peňaženka Secrid ako každodenný parťák

Po pol roku používania nie je na Secrid-e prakticky nič vidieť, ale je pravda, že ho mám vždy uložený v kapsičke v kabelke a vyťahujem ho len pri platení. Počas plesovej sezóny sa mi pohodlne zmestil do malých kabeliek, a mala som tak všetko potrebné pri sebe.

Ako malú nevýhodu vnímam len obmedzený počet kariet, ktoré môžete v peňaženke mať. Rovnako tak priestor na mince by mohol byť väčší – hrsť mincí do nej naozaj nedáte, ale pár drobných na záchod alebo na parkovanie sa tam pohodlne zmestí.

Na matnom povrchu Secrid-u sú trochu vidieť mastné odtlačky prstov. Stalo sa mi to ale len párkrát s rukami čerstvo natretými krémom. Pozitívne bolo zistenie, že stačí Secrid utrieť do suchej látky a fliačiky zmiznú. Naviac je matná úprava príjemná na dotyk.

penazenka Secrid

Z malej peňaženky Secrid sa stal môj každodenný parťák, čo mi stráži doklady a zároveň pekne vyzerá. Nehanbím sa ju vziať do divadla do spoločenskej kabelky ani na nákupnú výpravu do mesta.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď