RECENZIA: Deuter Graduate

Od 30. 7. 2018 Testujeme
Recenzia Deuter Graduate

Pri výbere batohu na každodenné nosenie som musela zohľadniť veľkosť môjho notebooku, a tak voľba padla na Deuter Graduate. Výrobca ponúka mnoho farebných variantov, z ktorých sa dá vyberať. Mne padol do oka blue-arrow-check, geometrický vzor v modrých farbách.

VýhodyNevýhody
+ prehľadné usporiadanie vnútrajška batohu- veľký objem vám dovolí niesť veľa ťažkých vecí
+ pohodlné nosenie- nepohodlný na holej koži
+ polstrované vrecko na notebook
+ hrudný popruh

S notebookom do mesta aj na kratšie výlety

Po rozbalení batohu Deuter Graduate som prešla všetky vrecká a skrýše a bola som veľmi milo prekvapená. Priestranné vnútro a usporiadanie mi umožnilo do batohu naskladať všetky potrebné veci a mohla som vyraziť na prvú skúšobnú prechádzku. Batoh som okrem prenášania notebooku do práce používala aj na bežné nosenie po meste alebo na prechádzky do prírody. Vďaka prehľadnému vnútornému usporiadaniu som vždy našla všetko, čo som hľadala. Šikovným detailom sú tiež reflexné prvky na popruhoch, ktoré zvyšujú bezpečnosť majiteľa.

Deuter Graduate Deuter Graduate Deuter Graduate

Skvele sa nosí na chrbte

Batoh má pevný chrbtový systém Airstripes, takže aj pri väčšej záťaži, akú som si naložila ja, sa mi pohodlne nosil. Pri dlhšom nosení som využila aj hrudný popruh, ktorý mi držal popruhy pekne na ramenách. Často som používala tiež kompresné popruhy na zmenšenie batohu. Je to drobnosť, ktorá ale spríjemní nosenie batohu. V letných mesiacoch bola ale textília použitá na vnútornej strane ramenných popruhov trochu nepríjemná na nosenie na holej koži. Nespôsobovala žiadnu reakciu, ale hrubá textúra textilu ma škriabala.

Zmestí sa tam toho až príliš

Deuter graduateVrecko na notebook je pevne polstrované a dostatočne veľké, aby sa doň vošiel môj šestnásťpalcový obor. Veľmi sa mi páči, že vrecko je uzatvárateľné na suchý zips po celej dĺžke, a notebook sa teda nemôže v batohu pohybovať. V priestore okolo vrecka na notebook je dostatok miesta aj na ďalšie dokumenty, káble od počítača a myšku.

Hlavné vrecko batohu je veľké, priestranné a s polovičným vreckom na gumu, ktoré je ideálne na oddelenie desiaty od ostatného obsahu batohu. Do vrecka sa zmestí naozaj veľa vecí, ale batoh tým naberá na váhe. Niekedy bola veľkosť batohu nevýhodou, napchala som dovnútra veľa vecí, ktoré som so sebou naozaj nepotrebovala, a batoh bol potom celkom ťažký.

Milovníci poriadku ocenia veľa vreciek

Postranné vrecká z elastického materiálu sa mi hodili na nosenie fľaše na pitie, ale dávala som do nich aj veľa iných drobností. Veľkú 1,5 litrovú fľašu do vrecka síce napcháte, ale batoh musíte mať relatívne prázdny a fľaša nebude veľmi stabilne upevnená. Lepším variantom je dať si dve menšie fľaše do oboch bočných vreciek a netrápiť tak gumičky na vreckách.

Predné vrecko disponuje malým organizérom na ceruzky a uzatvárateľným vreckom na mobilný telefón. Vrecká sú relatívne hlboké, takže malý USB kľúč alebo tužkové baterky budete dlho loviť na dne.

Deuter GraduatePeňaženku či doklady môžete bezpečne uložiť do uzatvárateľného vrecka na zips. Príjemným bonusom je karabínka s krátkou šnúrkou na prichytenie kľúčov, takže už ju nemusíte loviť na dne batohu.

Batôžtek Deuter Graduate som testovala päť mesiacov, za tú dobu na ňom nie sú vidieť žiadne známky opotrebenia, farba je rovnaká ako na začiatku, prípadné nečistoty išli jednoducho vyčistiť navlhčenou hubkou. Odporučila by som ho na každodenné nosenie notebooku do školy alebo do práce, ale je použiteľný aj na kratšie výlety po meste alebo do prírody. Nevolila by som ho ako variantu na šport alebo na bicykel, ale krátke prechádzky mu pristanú.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď