RECENZIA: Deuter Futura 28

Od 10. 7. 2018 Testujeme
Recenzia Deuter Futura 28

Batoh Deuter Futura 28 som si vybrala z niekoľkých dôvodov. V prvom rade som chcela menší batoh s objemom 25 až 30 litrov, ktorý bude tak akurát na jednodňové výlety do prírody a zároveň sa bude hodiť aj ako mestský batoh k občasnému noseniu.

Z toho dôvodu som vylúčila batohy s vrchným vekom. Zároveň mám veľmi dobré skúsenosti so značkou Deuter, ktorá sa osvedčila ako kvalitou, tak hlavne chrbtovým systémom. A pretože už jeden batoh Deuter Futura doma mám a som s ním veľmi spokojná, rozhodla som sa vyskúšať jeho menšiu verziu. Tak padol výber práve na Deuter Futura 28.

VýhodyNevýhody
+ perfektne sedí na chrbte- nevyužitý priestor na prednom vrecku batohu
+ kvalitné odvetrávanie chrbta- chýbajú popruhy na nosenie karimatky
+ dobre tvarované ramenné popruhy- tvarovanie chrbtového systému uberá priestor vnútri batohu
+ pohodlný bedrový pás- zipsy sa spočiatku trochu zadrhávajú
+ nízka hmotnosť
+ zosilnené dno batohu
+ možnosť prepojenia i oddelenia hornej a dolnej komory

Deuter Futura 28Skvelý chrbtový systém

Batoh Deuter Futura 28výborný chrbtový systém Aircomfort Flexlite, ktorý aj pri náročnejšej túre zamedzuje poteniu chrbta. Pevná rámová konštrukcia zaručuje stály tvar batohu a dostatočný priestor medzi chrbtom a batohom. Na druhej strane tvarovanie chrbtového systému zmenšuje priestor v hlavnej komore batohu, a to hlavne pri nosení väčších vecí (notebook, väčšie množstvo papierov). Ramenné popruhy sú polstrované a dobre tvarované, rovnako tak i bedrový pás. Samozrejmosťou je potom nastaviteľný hrudný popruh. Batoh na chrbte sedí výborne.

Účelne členené vrecká

Deuter Futura 28Batoh je rozdelený na dve komory (horná a dolná) oddelené zipsom, takže v prípade potreby je možné ich aj prepojiť. Súčasťou je tiež vrecko na vodný rezervoár. V prednej časti batohu je menšie vrecko so sieťkou, tak akurát veľké na veci, ktoré potrebujete mať vždy pri sebe (peňaženka, kľúče, baterka, mapa, opaľovací krém atď.). Avšak na jej vonkajšej strane je nevyužitý priestor vhodný napríklad na rôzne pútka. Na fľašu s pitím sú pripravené dve bočné elastické vrecká s kompresnými popruhmi, do ktorých sa pohodlne zmestí aj 1,5 l fľaša. V prípade väčšej fľaše možno navyše použiť horné kompresné popruhy k jej uchyteniu.

Technické detaily

Medzi nevyhnutné doplnky patrí odopínateľný pršiplášť pohodlne uschovaný v dolnej časti batohu či pútka na pripevnenie trekingových palíc. Avšak chýbajú popruhy na prichytenie karimatky. Zipsy, hlavne na hlavnej komore, spočiatku trochu zadrhávajú, takže je potrebné ju otvárať a zatvárať s opatrnosťou. Po niekoľkých týždňoch sa však pekne „rozchodili“. Celkovo je batoh vyrobený z pevného a zároveň ľahkého materiálu.

Deuter Futura Deuter Futura Deuter Futura

Celkový dojem

Batoh Futura 28 patrí do kategórie turistických batohov, v ktorej rozhodne obstojí. Jeho najsilnejšou stránkou je výborný chrbtový systém a celkovo posadenie na chrbte. Ako mestský batoh sa osvedčil menej. Celkovo ale batoh hodnotím na výbornú – na jednodenné túry a vychádzky do prírody je neprekonateľným spoločníkom, a pokiaľ v ňom nechcete nosiť napríklad notebook príliš často, tak to určite zvládnete.

Recenzia Deuter Futura 28

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď