RECENZIA: CabinZero Classic Ultra-light

Od 5. 6. 2018 Nezaradené, Testujeme
Recenzia CabinZero

Ak chcete praktickú a odolnú batožinu na palubu lietadla, ale kufor pre váš štýl cestovania nie je vhodný, potom čítajte ďalej. Chcem vám totiž predstaviť CabinZero Classic Ultra-light 44l, univerzálneho spoločníka na cestách s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami.

Skvelý batoh do kabíny lietadla

VýhodyNevýhody
+ veľmi nízka hmotnosť- menej vystužený chrbtový systém bez odvetrávania
+ maximálny objem- chýba hrudný a bedrový popruh
+ spĺňa presne bežné rozmery palubnej batožiny
+ odolné materiály a spracovanie
+ dobre sa nosí v ruke ako kufor
+ jednoducho sa balí
+ záruka 10–25 rokov
+ batoh možno pri strate vystopovať cez okoban.com
+ nízka cena zaobstarania oproti kvalitnému kufru na kolieskach
+ zipsy možno zamknúť zámčekom
+ dostatočné množstvo farebných variant
+ príjemný čistý design

Moje prvé stretnutie s CabinZero

cabinzeroKeď som pred nejakou dobou prechádzala účastníkov veľtrhu ILM, narazila som na batohy značky CabinZero. A hneď mi napadlo, že by bolo ozaj super mať batoh, ktorý spĺňa parametre pre palubnú batožinu pri leteckej preprave. Síce nelietam až tak často, ale niekedy je to predsa len potrebné a takáto šikovná batožina by sa mi mohla hodiť. Som tiež skôr dobrodruh a kufor na kolieskach mi na mojich cestách nepríde praktický.

No netrvalo dlho a pridávala som CabinZero na stránky nášho obchodu, pretože sme sa rozhodli, že to s touto značkou skúsime. Akonáhle dorazila prvá várka, s nadšením som sa vybrala do skladu omrknúť, ako vyzerajú v skutočnosti. Hlavne teda preto, aby som si vybrala tú najlepšiu farbu, pretože o jeho kúpe  som už bola presvedčená predom, ale farebných variant je na výber celá rada. Nakoniec som si vybrala kráľovskú modrú, pretože to je podľa mňa univerzálna klasika, ale nie je tak nudná ako čierna alebo šedá…

Čo je na ňom najlepšie?

Rozhodujúcimi argumentami pre zaobstaranie vlastného CabinZero bol rozhodne rozmer, hmotnosť a objem. Batoh je skutočne veľmi ľahučký. Neváži ani jedno kilo! Konkrétne má 760 gramov, čo je porovnateľné aj s niektorými cyklistickými batohmi, takže je ozaj ultra ľahký, ako už ostatne napovedá názov. Letecké spoločnosti majú najčastejšie váhový limit pre palubnú batožinu stanovený na desať kilogramov, a keď cestujete na dlhšiu dobu, počítate každý gram, takže čím ľahšia príručná batožina sama o sebe, tým lepšie.

Rovnako aj rozmery batožiny odpovedajú presne tým najbežnejším maximálnym rozmerom pre palubnú batožinu, teda 55 x 40 x 20 cm. A to dokonca aj vo chvíli, kedy batoh naplníte na prasknutie, pretože sa s tým pri výrobe počítalo! Nie je potom divu, že tiež objem je vzhľadom k ostatným palubným batožinám na kolieskach o niečo väčší, do batoha sa bez problémov zmestí až 44 litrov nákladu.

Čo zaujme hneď na prvý pohľad, je určite kvalita spracovania. Masívne zipsy a odolná látka sú základnými predpokladmi pre to, aby s vami tento miláčik na cestách prežil množstvo dobrodružstiev bez obavy z toho, že by sa niečo mohlo pokaziť. V tomto ohľade budete určite milo prekvapení, látka je skutočne silná, pevná a nepremokavá. YKK zipsy sú štandardne tie najlepšie zipsy na trhu, v tomto prípade sú naviac použité na vstup do hlavného priestoru skutočne robustné zipsy, čo uľahčuje manipuláciu a zároveň to znamená bezpečné zaistenie vnútorného nákladu. Výhodou je aj možnosť zopnutia zipsov zámočkom vo chvíli, kedy batoh nechávate na cestách bez dozoru.

CabinZero

Vychytávky, detaily a kapsičky

CabinZero nemá nijak zvlášť prepracovaný interiér. Jeho hlavnou výhodou je to, že sa dá skoro celý otvoriť, takže sa doň zbalíte pohodlne, oblečenie poskladáte skoro ako do cestovného kufra. Na takmer celej zadnej strane je umiestnené vrecko s gumou, do ktorej sa perfektne zmestí notebook, kniha alebo niečo podobne plochého. Na strane ďalej od chrbta sú potom opäť po celej ploche dve veľké vrecká. Spodné vrecko na zips vypĺňa takmer polovicu plochy, hodí sa výborne na veci, ktoré potrebujete mať schované. Nad ním sa nachádza sieťované vrecko na veci, ktoré potrebujete mať častejšie po ruke. Zbytok hlavného priestoru možno vyplniť oblečením a ďalšími nevyhnutnosťami. Na batohu je ešte vonkajšie vrecko na menší zips, ktorá vypĺňa celú plochu batoha, takže doň dáte všetko, čo potrebujete mať na ceste rýchlo dostupné.

Batoh je vybavený štyrmi sťahovacími popruhmi. Zapínajú sa na pracky a umožňujú stiahnuť batoh, keď nie je úplne naplnený. Dno aj chrbát batoha sú ľahko vystužené, rovnako tak aj nastaviteľné ramenné popruhy. Ocenila by som prepracovanejší chrbtový systém s odvetrávaním, ale určite by to bolo na úkor nízkej váhy a je dosť možné že aj priestoru. Dosť mu chýba hrudný a bedrový popruh. O niečo lepší chrbtový systém a popruhy má variant CabinZero Military, ale na veľké túry to podľa mňa nie je ani v tomto prípade. Pokial si chcete zaobstarať priamo turistický palubný batoh, potom sú najlepšou voľbou modely Adventure 32 / 42, Adventure Pro 32 / 42 nebo verze Classic Pro 32 / 42 či Classic Plus 32.

Batoh sa okrem nosenia na chrbte skvele hodí aj na prenášanie v ruke, pretože má držadlo na vrchu aj z boku. Sú čalúnené, takže sa batoh v ruke prenáša dosť pohodlne.

Poslednou vychytávkou je systém Okoban, vďaka ktorému môžete svoj batoh vystopovať, pokiaľ ho najprv zaregistrujete podľa identifikačného čísla, potom batoh stratíte, potom ho niekto nájde a napadne mu batoh dohľadať podľa unikátneho kódu, ktorý je uvedený na plastovom štítku pod slovami: „If found: okoban.com.“ Tak mohlo by sa to podariť, ale lepšie je batoh vôbec nestrácať.

cabinzero

Pre koho sa CabinZero hodí?

CabinZero Classic Ultra-light je batoh určený predovšetkým tým, ktorí radi cestujú naľahko a nízkonákladovo. Hodí sa najviac na cestovanie, pri ktorom nezdolávate pešo dlhé vzdialenosti, nie je to skrátka turistický batoh. Ideálny je pre tých, ktorí cestujú nízkonákladovými aerolinkami na dlhšiu dobu. Do CabinZero sa dá pri troche snahy zbaliť kľudne na mesiac alebo na rok, pretože unesie všetko najdôležitejšie. Výborne sa hodí pre dobrodruhov, ktorí radi poznávajú mestá po celom svete, využívajú na prespávanie hostely alebo couch surfing.

CabinZero

Je vhodný pro taký spôsob cestovania, kedy si môžete svoju hlavnú batožinu niekde odložiť. Mestá a priľahlé oblasti tak môžete poznávať už úplne naľahko s menším batôžtekom alebo brašnou, zatiaľ čo CabinZero s celým vašim šatníkom odpočíva na hotelovej izbe alebo u priateľov, ktorí sa rozhodli bývať v inej časti sveta. CabinZero rada požičiavam kamarátom alebo kamarátkam pri ich cestách lietadlom, všetci sú z tohto batoha jednoducho nadšení. Dokonca si jedna kamarátka nakoniec zaobstarala svoj vlastný… Prečo?

Zmestí sa tam proste všetko! Idete kamarátke na svadbu a zároveň sa chcete váľať pri mori? Nie je problém. Idete si zasurfovať a potrebujete tam okrem všetkého ďalšieho narvať aj neoprén? Nie je problém. Idete niekam, kde je zima a draho, takže potrebujete okrem množstva oblečenia aj dostatok zásob? Nie je problém! Sama som ho tiež už párkrát využila a stále vyzerá ako nový, takže už sa teším na ďalšie dobrodružstvo s CabinZero Classic Ultra-light 44l v ďalšej mestskej džungli!

CabinZero

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď