RECENZIA: Travelite Meteor 4w S

Od 20. 6. 2018 Testujeme
Recenzia Travelite Meteor 4w S

S palubným kufrom Travelite Meteor zažiarite hneď na niekoľkých frontoch! Či už vyrazíte na cestu po Slovensku alebo do zahraničia, výhody tohto praktického spoločníka sa štedrým vnútorným priestorom a vychytaným dizajnom vo vašich očiach rozhodne ani po rokoch užívania nepohasnú.

Na cesty po vode, súši i medzi nebom a zemou!

kufr Travelite Meteor

VýhodyNevýhody
+ nízka hmotnosť- chýba expandér
+ veľký objem
+ samostatná priehradka na košele
+ vonkajšie vrecko na zips na zadnom paneli
+ dve pevné madlá s výstuhou z neoprénu
+ integrovaný TSA zámok
+ štyri kolieska pre ľahšiu manipuláciu
+ integrovaná menovka

testování kufru Travelite MeteorLákajú vás diaľky a dobrodružstvá, ale nemáte dostatok času či financií na dlhšie cesty? Nevadí! Oddýchnuť si, spoznať nové kraje a rozšíriť si obzory môžete aj počas víkendu stráveného v niektorej z veľmi dobre dostupných európskych metropol. Pre skutočný pôžitok z ciest je však na nezaplatenie mať so sebou spoľahlivú batožinu, ktorá sa postará o bezproblémovú prepravu všetkého, čo potrebujete mať pri sebe. Kufor by ale nemal byť len praktický, ale aj dizajnovo zaujímavý, aby vás mohol strhnúť aj vizuálne a naladiť na vlnu nových zážitkov.

Moderný dizajn so všetkým

Vybrať si kufor, ktorý bezo zvyšku splní vaše nároky hneď na prvý pokus, je často celkom tvrdý oriešok aj pre ostrieľaných svetobežníkov. Ponuka batožiny je totiž v súčasnosti viac ako pestrá. Ak si nie ste istí, čo vlastne od batožiny očakávate, nikdy nezaškodí prečítať si pár rád a tipov ako vybrať cestovný kufor, prípadne sa poradiť s odborníkmi na našej zákazníckej linke či priamo na predajni v Brne alebo v Prahe. Bude sa vám potom ľahšie odhadovať, či a ktorú funkciu budete potrebovať viac a ktorú naopak využijete len minimálne.

Funkcie, ktoré potešia na tele i na duši

Travelite MeteorVýbava kufra Travelite Meteor je vskutku moderná a kráľovská. Na prvý pohľad ma kufor zaujal svojím módnym vzhľadom. Veľmi príjemný odtieň modrej v kombinácii s elegantnými akcentmi z umelej kože a švy v kontrastných farbách potešia všetkých, ktorí neholdujú typickej nadčasovej šedi či čiernej farbe. Vďaka decentnému unisex dizajnu nezahanbí kufor dámy ani pánov rôzneho veku, a to ani na dovolenke, ani na služobnej ceste. Rozmery kufra 55 x 38 x 20 cm spĺňajú predpísané normy IATA, ktoré majú za cieľ uľahčiť prepravu príručnej batožiny aj samotné cestovanie s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami bez nutnosti platiť zbytočné poplatky navyše. Lietate Ak často napríklad so spoločnosťami Ryanair alebo EasyJet, máte s Meteorom už dopredu vyhrané.

Syntetický materiál Polyester 500D je pevný a odolný. Jeho povrch je na dotyk hladký a príjemný. Vďaka poddajnému textilnému povrchu sa kufor lepšie prispôsobí objemnejším nákladu. V porovnaní so škrupinovým kufrom tak máte väčšiu možnosť využiť aj zvyšky priestoru, ktoré možno vyplniť napríklad drobnosťami. Spevnené hrany navyše chránia najviac namáhané miesta kufra.

kolečka TraveliteIde ako po masle

Praktické sú tiež štyri dvojkolieska, ktoré nie sú pri pohybe príliš hlučné. Kvalitný otočný mechanizmus zaistí stabilitu a komfortnú jazdu aj na nerovnom teréne a hravo si poradí aj s prepravou ťažšieho nákladu po dlažbe či asfaltovom chodníku. Aj s plne naloženým kufrom rozhodne neprídete o slobodu pri pohybe v meste či schopnosť manévrovať v čo najvyššej rýchlosti v preplnených termináloch, čo je veľká výhoda predovšetkým v zahraničí. Kufor je naviac sám o sebe ľahučký, váži iba 2,6 kg, čo je pri objeme 38 l veľmi príjemným prekvapením.

Jedinou malou nevýhodou štyroch koliesok je fakt, že kufor má tendenciu „utekať“ najmä pri rozjazde dopravných prostriedkov. Takže ho nemožno len tak odložiť, ale je nutné ho mierne pridržiavať a mať jeho prípadný pohyb do strán pod kontrolou. Ďalším drobným mínusom potom môže byť objem kufra, ktorý je kvôli umiestneniu druhého páru koliesok o niečo menší než napríklad u dvojkolieskových kufrov veľkosti S.

Travelite MeteorVysúvacia rukoväť z odľahčeného hliníka umožní pohodlnú jazdu bez hrbenia sa. Držadlo je možné vysunúť až do výšky 115 cm a je možné využívať jeho dve polohy. S manipuláciou by preto nemal byť problém ani u cestovateľov či cestovateliek vyššieho či nižšieho telesného vzrastu.

Horné madlo z nepremokavého neoprénu je mäkké na dotyk, zároveň ale dostatočne pevné. Spoločne s úchytom na bočnej a spodnej strane umožní jednoduché zdvihnutie aj umiestnenie do palubných priehradok v lietadle, na odkladaciu plochu vo vlaku či do skrinky v úschovni. Vďaka pohodlnému a pevnému uchopeniu kufra nehrozí, že by vám batožina pri zdvíhaní vykĺzla, ako tomu môže byť pri plastových rukovätiach bez protišmykového pogumovania. Vďaka spodnému úchopu je samotná manipulácia jednoduchšia a príjemnejšie najmä v daždivom počasí, kedy sa nemusíte toľko obávať zašpinenia od koliesok.

TSA zámok pre pohodlnejšie cesty i kontroly batožiny

Ak patríte rovnako ako ja medzi cestovateľov, o ktorých vnútorný pokoj sa vždy postará spoľahlivý zámok, potom budete úplne spokojní. A TSA agenti pohybujúci sa po vybraných letiskách po celom svete zrejme tiež. Meteor je vybavený trojciferným TSA zámkom, pri ktorom možno ľahko meniť kombinácie. Podľa potreby si môžete pre každú cestu nastaviť iný otvárací kód. Samozrejme si ho ale musíte veľmi dobre zapamätať, v opačnom prípade totiž môže táto výhoda narobiť viac škody ako úžitku. 😉

Pomyselnou čerešničkou na torte vo výbave je snáď už len integrovaná menovka, ktorá vás môže v prípade straty kufra  na letisku zachrániť pred zámenou kufra, a ktorú si teraz vlastne nemusíte dokupovať, ak sami nechcete. Stačí ju len pred cestou vytiahnuť z jej úkrytu a je to! Hneď viete, či je kufor váš alebo je jeho vlastníkom niektorý z vašich spolucestujúcich.

Všetko potrebné na dosah ruky

travelite_meteor_testMnoho palubných kufrov je navrhnutých tak, aby cestujúci optimálne využili vnútorný úložný priestor a zároveň si mohli rýchlo uložiť aj to, čo je potrebné mať pri cestovaní pri sebe. Palubný lístok, letenku, pas, peňaženku, prípadne mobilný telefón či slúchadlá bez ťažkostí uložíte do „skrytého“  zadného vrecka na zips, kde budú úplne v bezpečí, pretože vrecko nie je na prvý pohľad vidieť.

Vďaka veľkému prednému vrecku je navyše Meteor vždy pripravený uschovať aj prebytočné zvršky, tablet, obľúbený časopis či knihu tak, aby ste mali v odložených veciach vždy jasno.

Vnútorná výbava na jednotku

Travelite MeteorVnútorný priestor zaistí viac ako prehľadné uloženie oblečenia, topánok, hygienických a kozmetických potrieb aj zásob na cesty. Hlavnú komoru zdobia dva kompresné popruhy. Možno ich zopnúť pomocou praciek horizontálne aj do kríža, a následne stiahnuť tak, aby sa zmenšil objem nákladu. Veľmi praktické je aj malé textilné vrecko na zips umiestnené pri chrbte kufra. S jeho pomocou možno separátne uložiť niektoré drobnosti či krehkejšie potreby tak, aby boli oddelené od zvyšku nákladu a zároveň „neplávali“ vnútri kufra.

K oddeleniu časti nákladu slúži aj priestranné sieťované vrecko na zips umiestnené vo vnútornom veku. Zatiaľ čo ho niektorí využívajú vždy len na svetre, košele či iné odevy, pri ktorých nie je žiaduce, aby sa pri preprave pokrčili, ostatní ho môžu alternatívne využiť aj ako priehradku na dokumenty. Dovnútra totiž bez problémov uložíte dokumenty formátu A4. Ak cestujete s kufrom priamo ako s príručnou batožinou a patríte medzi tých odvážnejších cestovateľov, môžete do vrecka odložiť aj príslušenstvo k notebooku, tabletu či mobilnému telefónu.

Ľahká údržba

travelite meteorAk vás trápi otázka čistenia a uloženia, budete aj tu milo prekvapení dômyselnosťou. Meteor je vyrobený z odolného polyesteru, ktorý možno v prípade ušpinenia očistiť mydlovou vodou a handričkou z mikrovlákna. Plastové kolieska či výsuvnú rúčku takisto ľahko zotriete navlhčenou handričkou či hubkou.

Travelite Meteor

Dôležité je ale mať na pamäti, že po navlhčení by mala látka dôkladne uschnúť. Ideálne je tkaninu príliš nenamáčať ani nedrhnúť.

Ako stvorený na cesty za prácou aj zábavou

Travelite Meteor je šikovný všestranný kufor, s ktorým si naplno užijete pracovné cesty i dovolenku s rodinou či priateľmi. Nadčasový vzhľad a veľa praktických vychytávok, akými sú nielen TSA zámok či množstvo vonkajších a vnútorných vreciek vám pomôžu úplne nenásilne prispôsobiť batožinu momentálnym individuálnym potrebám. Vďaka tomu vám pri pobyte mimo domova nebude chýbať organizované zázemie, nadšenie a dobrá nálada. A to všetko za rozumnú cenu a v špičkovej kvalite.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!

Tiež sa vám môže páčiť

Žiadne komentáre

    Zanechať odpoveď